HLR utbildning

Häromdagen fick medlemmarna i SSDK en frågan från Alpha Divers i Karlskrona (länk här) om det fanns intresse att vara med på en Hjärt- och lungräddningskurs då de hade några platser över. Melinda och jag tackade ja tillsammans med Dan och Mathias från SSDK, så idag har jag varit i Karlskrona för att genomföra kursen.

Då kursen hölls i samarbete mellan Idrottslyftet, SISU, och Svenska Livräddningssällskapet gick det att söka bidrag för kursen och därför var den gratis för oss deltagare. Ett erbjudande som fler borde utnyttja för att öka säkerheten.
Det var två tjejer från Svenska Livräddningssällskapet som höll i kursen och de gick lugnt och metodiskt igenom HLR och hjärtstartare med vår grupp på 11 dykare. Total tid för teori och praktiska övningar tar inte mer än 2 timmar då det är enkla övningar. Det handlar mest om att veta hur man ska agera och skapa en medvetenhet.

minie_anne En docka liknande denna är provdocka när man gör de praktiska övningarna.

 

En bonus är att man måste ha en HLR utbildning i bagaget de senaste 24 månaderna om man tillexempel ska göra Rescue Diver utbildningen.

Foto 2016-04-05 22 36 39 (1)Kursintyg 😉