Dyk 30/5/2016 – Ortholmen

Idag var jag och Melinda ute vid Ortholmen för att göra ett nöjes/träningsdyk.

Melinda vart en aning nervös med tanke på hon inte är helt van vid sin torris och inte har gjort så många dyk sedan Thailand. Att stackaren sedan har en förstörd rygg hjälper inte till. Men hon hanterade situationen mycket bra och hon fick även nöjet att klappa en piggvar vi simmade på. Detta gjorde henne mycket glad, piggvaren tyckte tja inte lika mycket om att bli klappad men låg snällt kvar några sekunder innan han bestämde sig för att det fick vara nog.

Piggvar

Piggvaren. Ber om ursäkt för att det är en suddig blobb mitt i bilden men det är inte lätt när något lägger sig mitt framför linsen. min tumme var i alla fall inte med som den brukar vara ;-)30

 

Vi tog det extremt lugnt hade inte några mål mer än att vi skulle komma i och känna lite tyngdlöshet.

Melinda vid ortholmen

Melinda chillar på 16 meter.

 

Väl i stannade vi en liten stund på 6 meter och bara kände efter. Känslan av att man har kontroll men ändå är på ett ställe där man inte borde vara är fantastisk.Melinda skyndade dock snabbt iväg för hon brev rastlös. Jag lät henne leda, när vi sedan var på 15 meter och förmodligen mitt ute i farleden fick jag korrigera och styra in mot land igen. Detta var dock tur i oturen för vi simmade på ett snöre jag bestämde mig för att plocka in för att oskyldiga dykare och djur inte skulle fastna. Så jag drog in det och på ena änden så hittade jag en järnkula. Tänkte inte så mycket mer på det utan kapa linan där och lät den ligga. Mer om detta i detta inlägget!

 

Patriks bästa upplevelse var att titta på alla flaskor som samlats på Ortholmen. Många av dem är äldre och det är kul.

Melindas bästa upplevelse var piggvaren.

 

Datum: 30/5/2016

Temperatur ytan: 26 grader

Temperatur botten: 15 grader

Ström: Svag

Väder: Vindstilla med sol

Sikt: Relativt bra 5-6 meter

Max djup: 16 meter.

Länk till dykplats: Här