PADI Distinctive Specialty Course Golf Ball Diver + Efterlysning

Några av de många många bollar jag hittat i havet.

Distinctive Specialty Courses?

Av en slump sprang jag på en sida på PADI som handlar om utmärkande special kurser. En av dessa kurser är Golf Ball Diver, inte att förväxla med goofball diver 😉

Distinctive Specialty Courses är alltså egenutvecklade kurser som instruktörer kan utbilda i om de får kursen godkänd av PADI. Först tror man att det är ett skämt när man läser om vissa av kurserna, som till exempel Underwater Basket Weaving och Golf Ball Diver.

Golf Ball Diver

Men tänker man lite mer på det så kan man faktiskt med hjälp av lite fantasi förstå nyttan av vissa av certifikaten. Ta till exempel Golf Ball Diver. Utan att ha sett något kursupplägg (mycket svårt att hitta) skulle jag kunna tänka mig flera viktiga aspekter som behövs gå igenom innan man ger sig ut på en golfbana för att leta efter bollar i vattenhålen.  En så enkel sak som vikten att sätta upp dykflagga eller kunna skjuta en SMB i blindo då vattnet blir rätt murky väldigt fort när man letar efter bollarna. Sedan skulle man kunna lära ut sök teknik, navigering och vikten av god flytkraft. Det finns även viktiga aspekter att  ta del av när man befinner sig på en golfbana för att det inte ska ske olyckor. 

Om man sedan dyker utomlands finns det en viss fördel att känna till det lokala faror som huserar kring vattenhålen. Giftiga ormar, kramsjuka alligatorer, snappsköldpaddor och eventuell giftig fauna skulle säkert kunna förstöra din dag. Men viktigast av allt måste nog vara att lära ut vad man gör när något går riktigt fel.Varför?

Anledningen att jag valde att skriva en post om detta är att jag vid några tillfällen har försökt att få tillstånd att dyka efter bollar på diverse golfbanor i omgivningen. Detta då det finns pengar att göra. Tittar man runt på nätet hittar man snabbt sidor som https://www.out-of-bounds.se eller https://borthittad.se. Här kostar 12 bra bollar runt 300 kr även trots att de är upphittade i vattengravar. Varje år sänks det alltså bollar för tusentals kronor i vattnet på våra golfbanor. Så bortsett från pengarna är det även en god miljöinsats.

Söker man på PADI Golf Ball Diver, så hittar man relativt lite information om kursen utan istället mest forum som gör sig roliga på Padis bekostnad att de ska vara giriga efter pengar (det är de visserligen). Tycker det är väldigt tråkigt att man har denna synen när det finns riktig bra argument för kursens existens berättigande.

Jag hade gärna gått kursen men tyvärr verkar det inte vara någon som kan utbilda mig i den. Jaja jag får fortsätta att vara lika ignorant som dykarna på forumen antar jag.

Några av de många många bollar jag hittat i havet.
Några av de många många bollar jag hittat i havet.

Länk till PADIs Distinctive Specialty Courses hittar ni här

Efterlysning

Känner ni någon som representerar en golfklubb eller har inflytande i en golfklubb i Skåne, Blekinge eller Småland är jag väldigt intresserad av att få en kontakt att prata med. Vi skulle potentiellt kunna titta på ett samarbete där vi alla tjänar en kaka. Jag dyker och letar när tillfälle finns, (kan även vintertid förutsatt att det ej ligger is på hindren) sedan får klubben möjlighet att sälja de upphittade bollarna i sin shop med bra marginal. Win win.

$$$ Hittelön i form av procent för rätt kontakt utlovas $$$

 

 

 

One Comment on “PADI Distinctive Specialty Course Golf Ball Diver + Efterlysning”

  1. Jättebra ämne! Måste ju komma hit till blekinge så fler kan förstå vinsten i det 🙂

Comments are closed.