Patrik dyker i en humussjö

Humussjö

Det finns inget ljus i en humussjö

När jag filtrerade vatten i en video nämnde jag humus i samband med att mieån har utlopp där jag tog vattnet. Så jag tänkte demonstrera humus för er.

Sjön för dagen
Sjön för dagen

Humus är alltså växt och djurpartiklar som inte helt brutits ner. Detta beror på partiklar som spolas ner från omgivningen. Denna artikel anspelar även på brunare sjöar framöver som beror på klimatförändringar. Sikten var ej så bra vilket vi inte trodde det skulle vara. På 8 meter var det helt mörkt och tyst.

 

Sikten i en humussjö
Sikten i en humussjö
Stora kluster med gos
Stora kluster med gos

 

I videon försöker jag även prata på botten 🙂 Jag provade även att göra videon på engelska vilket var mycket ovant. Men övning ger färdighet.

Småpratar lite
Småpratar lite

Jag hade hoppats på kräftor eller abborre eller gädda men det var verkligen inte något alternativ nu.

Videon