En artikel om ål

Expressen har skrivit en artikel om ålafisket här.

En väldigt intressant artikel som skildrar problematiken. Jag gillar dock inte hur fiskarna målas ut som de oskyldiga.  Absolut 147 ton ål dödas av vattenkraften och det är ett problem. Jag vill gärna förbjuda vattenkraft rakt av då det är en horribel påverkan på naturen trots att det ska vara grön el.  Till det fiskas 181 ton ål längst kusten och 93 ton i insjöar plus det som inte rapporteras i det extremt omfattande tjuvfisket. Fisket är ju då ett lika stort problem om inte större än vattenkraften. Att fisken dör i Östersjön på grund av syrebrist är också trist men återigen hjälper det då för fan inte att fiska i de kvoterna.

Nej bort med miljöutsläppen, Bort med fisket och Bort med vattenkraften.

Ålen är död, Länge leve ålen.