Ingen ny video på Söndag

Idag har jag fått ett email från Youtube där de beskriver de ändringar som ska börja gälla den sista februari.

Kort sagt är det som så att kanaler som har under 1000 prenumeranter samt under 4000 visade timmar de senaste 12 månaderna inte längre är Youtube partners.

Möjligheterna att tjäna pengar samt vissa andra funktioner på Youtube försvinner.

Det är helt enkelt inte möjligt att göra innehåll som är riktad åt en mindre publik eller på ett speciellt språk och få tillgång till samma funktioner som en kanal hjärndött innehåll får.

Detta är inte första gången Youtube (Google) ändrar sina partner avtal. En del av deras motivering denna gång lyder:

They will allow us to significantly improve our ability to identify creators who contribute positively to the community and help drive more ad revenue to them (and away from bad actors). These higher standards will also help us prevent potentially inappropriate videos from monetizing which can hurt revenue for everyone.

Således är jag en bad actor. Jag vill inte påstå att jag är en bra skådespelare men detta uttalande retar mig något fruktansvärt. Jag lägger ner åtskilliga timmar på att skapa innehåll och får ett påhopp tillbaka. Så mitt svar till Youtube på det uttalandet är: skit ner er.

Jag tänker nu ta mig en funderare på hur jag ska göra i framtiden. Lusten att skapa innehåll har tyvärr försvunnit och jag ser ingen mening att lägga ut material. Speciellt inte då 90% av visningarna på min Youtube kommer från denna blog. Då kommer jag aldrig få likes eller prenumeranter. Jag tror även att jag kommer skära ner åtkomsten på de videos jag har publicerat tidigare. Så är det något ni vill se passa på att göra det medan det fortfarande finns möjlighet.

/ Patrik